Ophavsret på SDU: Citater

(C): Colourbox

Citater

Lov op ophavsret § 22:

"Af et offentliggjort værk er det tilladt at citere
i overensstemmelse med god skik og i det omfang,
som betinges af formålet"

Denne regel gælder altid, uanset hvor gammel det værk, der ønskes citeret er. Der skal altid citeres korrekt, loyalt og med angivelse af kilde.

Kun i særlige tilfælde er det tilladt at citere værker i deres helhed. F.eks. et digt i forbindelse med en kritisk gennemgang af dette.

Links om ophavsret

For en fuldstændig indføring i ophavsretsloven kan vi anbefale "Ophavsretsloven med kommentarer" af Peter Schønning. 5 udg. 2011, eller "Ophavsret for begyndere" af Morten Rosenmeier, 2014. Bogen kan hentes som e-bog her

For mere information:
Lov om ophavsret