Gå tilbage til hovedindhold.
Det ser ud til, at du bruger Internet Explorer 11 eller ældre. Denne hjemmeside fungerer bedst med moderne browsere som de nyeste versioner af Chrome, Firefox, Safari og Edge. Hvis du fortsætter med denne browser, kan du komme til at se uventede resultate

Syddansk Universitetsbibliotek - LibGuides

APA 7th-Guiden - Referencehåndtering

En guide til dig, der skal bruge referencesystemet APA 7th på dansk.

Interviews


Når du citerer fra et forskningsinterview gælder samme regler, som for korte og lange citater: færre end 40 ord skal indsættes i anførselstegn i den løbende tekst, hvor 40 eller flere ord skal markeres som et blokcitat. Læs mere om Citater.

Citater fra et forskningsinterview skal dog håndteres anderledes end citater fra en tekst. Eftersom citaterne er fra din egen empiriske undersøgelse, skal de ikke indgå i referencelisten, og de tæller heller ikke som personlig kommunikation. Det skal derimod fremgå i din tekst, at citaterne stammer fra dine interviewpersoner.

Etiske aftaler vedrørende fortrolighed og/eller anonymitet skal desuden overholdes, og der skal indhentes samtykke fra dine deltagere om og i hvilken grad de accepterer, at deres oplysninger indgår din opgave. Du kan muligvis blive nødt til at tildele deltagerne et pseudonym og/eller sløre identifikation af oplysninger.

Eksempel på kort interviewcitat:

Interviewpersonen "Karen", en 37-årig kvinde fra Fyn, beskriver sine oplevelser som nybagt mor som "... ..." og "... ..." (bilag A). Interviewet med Karen og de øvrige interviewede fandt sted i deres hjem.

 

Dokumentation for interviewene (transskriptioner, kondenseringer, lyd eller video-optagelser) skal vedhæftes som bilag til opgaven. Læs mere om Bilag.

Syddansk Universitetsbibliotek
Odense | Esbjerg | Kolding | Slagelse | Sønderborg
+45 6550 2100 | sdub@bib.sdu.dk