Ophavsret på SDU: Film, Radio & TV

Film, Radio og TV

TV- og radioprogrammer

Mediastream

Du har adgang til Mediestream, som er Statsbibliotekets unikke samlinger af dansk radio og tv. Mediestream indeholder radio- og tv-udsendelser sendt på udvalgte danske kanaler siden december 2005. Nye udsendelser er tilgængelige med ca. 14 dages forsinkelse.

Se listen over hvilke radio- og tv-kanaler man kan finde i Mediestream her

Søg udsendelserne frem i Mediestream, vælg herefter "Syddansk Universitet" på WAYF-mellemsiden og log på med dit SDU login.
Brug af materialet i Mediestream må kun ske i forbindelse med forskning, studie- og undervisningsbrug.

AVU-Plus-aftalen
SDU har også en AVU-plus aftale, som giver adgang til at kopiere og lagre tv-udsendelser fra omkring 40 danske og udenlandske tv-kanaler i undervisningen.

Se listen over hvilke tv-kanaler AVU-plus indholder her

Materialet MÅ lægges på elearn.sdu.dk. Kontakt Medieværkstedet for yderligere information.
Du må IKKE kopiere fjernsynsudsendte spillefilm, som er produceret med henblik på biografvisning

Da de enkelte tv- og radiostationer efterhånden lægger mere af deres produktion ud på internettet (on demand) vil det være tillokkende at bruge små mediestumper fra disse websider. At tingene allerede eksisterer i elektronisk form og at de er tilgængelige på internettet, betyder ikke at du må kopiere dem og lægge dem ind på Blackboard uden først at have fået tilladelse. Brug i stedet links til den pågældende webside.

Film
Er du ansat på Campusvej i Odense, er du dækket af MPLCaftalen, som giver dig ret til at vise udvalgte- film i din undervisning, som du selv har købt eller lejet.

MPLC repræsenterer over 400 producenter og distributører af spillefilm. Hvis du vil vide om en bestemt producent er dækket af aftalen skal du kontakte MPLC info@filmlicens.dk
Hvis du er ansat andre steder på SDU skal du have tilladelse fra rettighedshaverne!

The Internet Archive
Der findes en del gratis materiale, som du kan bruge i din undervisning. Bl.a. indeholder ”The Internet Archive” en masse ældre spillefilm.