Gå tilbage til hovedindhold.

Syddansk Universitetsbibliotek - LibGuides

Business Data-guiden: Særligt for børsnoterede

Virksomhedstyper

Adgangen til informationer og data om virksomheder afhænger i høj grad af, hvilken type virksomhed der er tale om. Du kan altid starte med at se på virkesomhedens egen hjemmeside.

Børsnoterede selskaber er de mest tilgængelige med hensyn til informationer som følge af detaljerede krav om oplysningspligt. Ticker Symbol Lookup Find ticker symbolet for aktier og andre værdipapirer.

Ikke-børsnoterede aktieselskaber og andre typer af selskaber som anpartsselskaber har pligt til at indlevere årsregnskaber og øvrige oplysninger om virksomheden. Disse oplysninger er offentlig tilgængelige og kan findes i bl.a. bibliotekets databaser - se dem her på siden: Virksomhedsformer - oversigt over forkortelser.

Enkeltmandsvirksomheder har normalt ikke pligt til at indlevere årsregnskaber. Derfor er der typisk kun basisoplysninger tilgængelige.

Særligt for børsnoterede virksomheder

Læs meget mere på libguiden: Bloomberg.
Biblioteket tilbyder adgang til en Bloomberg terminal fra vores Finance Lab - book PC via linket. Der er kun adgang til Bloombergterminalen for SDU-studerende og -ansatte.

Biblioteket tilbyder adgang til Eikon fra 2 PCer i vores Finance Lab - book PC via linket. Der er kun adgang for SDU-studerende og ansatte.

Refinitiv (tidligere Thomson Reuters) har produceret en række træningsvideoer, der både viser det mere grundlæggende og de mere avancerede sider af Eikon.
Du kan se dem her:  On Demand Video Training

SDU-studerende og -ansatte skal registreres for at få adgang til data. Se hvordan på denne libguide.

 

Aktiekurser kan findes enten direkte på fondsbørsernes hjemmesider eller på en række finansielle nyhedsservices, men ofte kun de helt aktuelle og sjældent de historiske kurser.

Af frie internetressourcer kan nævnes:

  • Yahoo Finance: Dette er den britiske udgave af Yahoo Finance, men dette site indeholder også links til tilsvarende Yahoo Finances fra hele verden. Den britiske udgave omfatter de større europæiske aktiemarkeder. I et vist omfang er der adgang til historiske data (ca. 6 år tilbage) årsrapporter m.m., ligesom det er muligt at eksportere data til Excel.
  • Big Charts: Denne gratis service er ikke så omfattende i sin dækning som Yahoo Finance. Men for de markeder som den dækker, har den f.eks. flere historiske data. I søgefunktionen ”Global Symbol Lookup”  er der en oversigt over de markeder, som Big Charts omfatter.

Kom godt i gang - se disse gode videoer fra Cambridge Judge Business School - Information & Library Services

Syddansk Universitetsbibliotek
Odense | Esbjerg | Kolding | Slagelse | Sønderborg
+45 6550 2100 | sdub@bib.sdu.dk