Skip to main content

Et Sundere Syddanmark - Gymnasiepanelet: Forside

Et Sundere Syddanmark - Gymnasiepanelet

Sundhedsforskningen skal være til gavn for den enkelte borger og folkesundheden generelt. Inddragelse af borgerne omkring sundhed er derfor kernen i "Et Sundere Syddanmark".

I 2020 deltager ca. 90 gymnasielever fra Grindsted, Tornbjerg (Odense) og Rybners (Esbjerg) i gymnasieprojektet, som ’unge medforskere’. Det betyder at de 5 forskere fra "Et Sundere Syddanmark", får lidt ekstra hjælp fra gymnasieleverne, som giver deres bud på en formidling af forskningsprojekterne. Eleverne inddrager  borgerne, eller giver et bud på, hvordan de kunne have inddraget borgerne. Derudover interviewer eleverne de fem forskere.
Formidlingen er i form af en konferenceposter og et forberedt pitch.
For at blive klædt på skal de medvirke i forskelige faglige events og have dialog med forskerne, sygehusdirektører og mediefolk.

Denne libguide indeholde links o.a. som er tænkt som inspiration til at finde flere informationer om sygdomme eller problemstillinger som er indeholdt i de 5 projekter under Et Sundere Syddanmark.
https://www.sdu.dk/da/forskning/forskningsformidling/citizenscience/et+sundere+syddanmark

I 2019 deltog 3 gymnasieklasser fra Tornbjerg og Grindsted 

Spørgsmål til Libguiden

Kildekritik

Et Sundere Syddanmark

I 2020 bliver to millioner kroner, fordelt til forskningsprojekterne fra regionens sygehuse i projektet "Et Sundere Syddanmark", som er et samarbejde mellem Region Syddanmark, Syddansk Universitet, TV 2/Fyn, TV SYD og regionens fem sygehuse.
Borgere på Fyn og i Jylland (Region Syddanmark) kan sms stemme på de frem projekter fra kampagnen starter og helt frem til finaleshowet, og det er kun borgerne som bestemmer hvordan millionerne fordeles.
Konkurrencen afsluttes med en finale den 3. november 2020.
ESS på SDU https://www.sdu.dk/da/forskning/forskningsformidling/citizenscience/et+sundere+syddanmark

Kun til personligt studie- og forskningsbrug.
Studerende og ansatte ved SDU samt ansatte ved OUH og hospitalerne i Region Syddanmark har adgang til elektroniske materialer via Syddansk Universitetsbibliotek.
Uanset hvor du befinder dig, skal du logge ind for at få adgang. Se vejleding til adgang her.
Support: Læs FAQ over de mest almindelige problemer med elektroniske materialer. Har du brug for yderligere hjælp, kan du kontakte Licenskontoret via e-mail e-tss@bib.sdu.dk, eller telefon 6550 2632.