Gå tilbage til hovedindhold.

Mediacamp: Nyhedskompasset

Nyhedskompasset

Opgaveark

I kan måske først få inspiration fra et af de andre nano-moduler i forhold til at finde ud af, hvad der kan være en god journalistisk historie at tage op. Eller I kan tage afsæt i en aktuel sag, .

Brug kompasset til at navigere

• Vælg en konkret historie, som I måske har læst i en avis, hørt i radioen, set i fjernsynet eller mødtsociale medier og diskuter, hvordan man kan lave eksempelvis vagthunde-journalistik ud af den. Eller jagt-, hyrde- eller redningshunde-journalistik.
  • Diskuter hvordan man ville vinkle sagen, hvis man skal lave journalistik ud fra en eller flere af rollerne.
  • Diksuter hvilke kilder som ville være relevante at bruge. Er det borgere, beslutningstagere, eksperter eller andre?
  • Diskuter hvor I kan få adgang til disse kilder.

Brug kompasset til at analysere

• Vælg en aktuel TV-avis eller en fysisk avis, og gå så på jagt efter indhold, som falder ind under den ene, anden, tredje eller fjerde rolle.
  • Diskuter hvorfor nogle af rollerne måske fylder mere end andre. Er det eksempelvis journalisternes skyld, at det forholder sig sådan? Eller er det kildernes skyld – altså, fordi nogle kilder er lette at få fat i og andre kilder er vanskelige at få fat i?
  • Diskuter hvilken betydning mediernes rolle og roller har for demokratiet i dag.

Nyhedskompasset - analysere og aktivere

Odense | Esbjerg | Kolding | Slagelse | Sønderborg