Gå tilbage til hovedindhold.
Det ser ud til, at du bruger Internet Explorer 11 eller ældre. Denne hjemmeside fungerer bedst med moderne browsere som de nyeste versioner af Chrome, Firefox, Safari og Edge. Hvis du fortsætter med denne browser, kan du komme til at se uventede resultate

Mediacamp: Og vinderne er....

De 5 finalistklasser

Her annoncerer vi de 5 vinderklasser af den digitale Mediacamp 2022, som dermed går videre til Mediacamp finalen i København den 10.-12. januar 2023. 

 

3 gode eksempler

Mange elementer skal gå op i en højere enhed for at skabe et godt journalistisk produkt, og det er ikke nogen enkel øvelse. Dommerpanelet fra Mediacamp 2021 fremhæver her 3 medieprodukter til inspiration:

Nyhed: ”Rød aftale om elevfordeling ignorerer unges ønsker og frie valg”, Odense Katedralskole, 2.f, 2021
Artiklen er en god, klassisk nyhed, hvor der fortælles godt rundt om emnet. Der er inddraget 3 forskellige kilder, som supplerer fint og uddyber vinklen. Der kunne med fordel have været inddraget et modsat synspunkt, dvs. en kilde, der kunne forklare fordelene ved/begrundelserne for aftalen, så vi som læsere får begge sider af sagen. Sproget er generelt udmærket gennemarbejdet kun med mindre anmærkninger, og der fortælles i et godt tempo med et fint skifte mellem korte og længere sætninger, og der er god styr på sætningskonstruktionerne. Solidt arbejde.

Portræt: ”Min lokale fodboldklub var det sidste sted, jeg skulle springe ud!”, 2d Nordfyns Gymnasium, 2021
I artiklen vinkles der på et specifikt element i den portrætteredes liv. Det giver et mere fokuseret portræt, så selvom vi ikke kommer så meget rundt om personen, kommer vi til gengæld tættere på. Der indledes med et velvalgt citat, som er meget konkretiserende – et godt træk af artikelforfatterne. Den portrætteredes oplevelse af en homofobisk jargon i fodboldverdenen underbygges af en undersøgelse, som inddrages fint i artiklen, så det er tydeligt, at der er lagt et stykke arbejde i researchen. Yderligere inddrages en relevant kilde fra DBU Fyn, så artiklens vinkel ikke står uimodsagt.

Reportage: ”Tidligere rødstrømpe: ”Vi er i mål med ligestilling i Danmark”, 2a Vordingborg Gymnasium, 2021
Ideen bag artiklen er god. Et aktuelt emne, der fylder på landsplan, tages op lokalt blandt vælgerne ved det nyligt overståede kommunalvalg. Artikelforfatterne beder de adspurgte ved valgstedet om at rangere 5 politisk relevante emner, og udbygger dermed den klassiske vox pop til noget mere interessant. Til sidst bliver artiklen nuanceret et nøk, da der op af dagen kommer en yngre vælger på banen (og ikke kun pensionisterne, der har tid til at stemme om formiddagen), og her opridses forsigtigt et tankevækkende generationsskel, som samtidig spiller fint sammen med artiklens rubrik med den ’tidligere rødstrømpe’. Vi er tydeligt ’på stedet’ sammen med journalisterne, om end sproget kunne have været bearbejdet bedre. Der er løbende reportageelementer, der dog kunne have været mere kreative.

Syddansk Universitetsbibliotek
Odense | Esbjerg | Kolding | Slagelse | Sønderborg
+45 6550 2100 | sdub@bib.sdu.dk