Gå tilbage til hovedindhold.

Medier og Kommunikation: Aviser/Nyhedskilder

Aviser og medier

Infomedia giver adgang til danske landsdækkende, regionale og lokale dag- og ugeblade, en række fagblade og magasiner samt nyhedsbureauer, webkilder og radio- og tv-indslag (primært DR og TV2). Adgang fra SDU og SDUB samt fjernadgang for studerende og ansatte på Syddansk Universitet.

PressReader giver elektronisk adgang til over 3.000 aviser og 2.700 magasiner, herunder Børsen. Der kan fritekstsøges på alle aviser, enkelte lande eller enkelte aviser op til tre måneder tilbage. Der er adgang til alle aviser og magasiner via den gratis app PressReader, som downloades fra den relevante app-store: iTunes, GooglePlay og WindowsPhone. Vejledning til PressReader-app'en

Nexis Uni indeholder en lang række udenlandske aviser, tidsskrifter m.m. med arkiv.

Keesing’s World News Archive består af mere end 95,000 artikler, udvalgte fra aviser, og opsumeret. Keesings dækker betydningsfulde politikske, sociale og økonomiske begivenheder fra hele verden, fra 1931 og frem.

Tyske
WISO giver elektronisk adgang til en lang række tysksprogede aviser, tidsskrifter m.m.

Norske/svenske
Retriever giver elektronisk adgang til artikler fra en lang række norske og svenske aviser, fagblade og webkilder.

Fag- og brancheartikler

Børsen Studienet
Dagbladet Børsens avisartikelarkiv fra 1970 og frem. Brug Børsens søgefunktion i øverste højre hjørne.

Børsen Ledelse
Artikler skrevet af danske praktikere og teoretikere om relevante emner inden for ledelse. Her finder du også Børsen Ledelseshåndbøger.

Finans.dk
Jyllands-Postens dækning af erhvervslivet.

Fødevarewatch
Nyheder/artikler om fødevare- og levnedsmiddelindustrien. Her finder du artikler om fødevarer, drikkevarer, detailhandel, landbrug og fiskeri.

Ingeniørens PRO-medier
Artikler med viden om de nyeste teknologiske løsninger på tværs af fagområder, markeder og landegrænser. PRO-medier består af: DataTech, DigiTech, FacilityTech, GridTech, MobilityTech, WaterTech og WasteTech.

K-forum Plus
K-forum Plus skriver om nye tiltag, tendenser og trends inden for kommunikations- og medieverdenen og i samfundet generelt. Her finder du artikler om kommunikation, pr og branding, medier og digital, kultur, økonomi, tech, politik og samfund samt nyheder og debat.

Mediawatch
Mediawatch leverer journalistik om mediebranchen, om mediernes indhold og virksomhederne bag.

Infomedia

Papirudgaver og mikrofilm

Syddansk Universitetsbibliotek holder papirudgaven af alle de større danske aviser samt en del udenlandske aviser. Ved at søge i bibliotekets katalog kan man få et overblik over bestanden af trykte aviser på Syddansk Universitetsbibliotek med angivelse af deres placering. Aviserne kan benyttes på biblioteket i lighed med bibliotekets øvrige materialer.

Hvis de ønskede avisartikler ikke findes online, har SDUB mikrofilm af de landsdækkende danske aviser og nogle udenlandske aviser mange år tilbage. Også disse kan søges i bibliotekets katalog. Mikrofilm kan benyttes på biblioteket, og der kan bestilles kopier til gældende pris.

Odense - Esbjerg - Kolding - Slagelse - Sønderborg
Tlf: +45 6550 2100