Begynd - Embase - Medline - PsycInfo OVID - Guides at University of Southern Denmark

Velkommen

Denne guide giver vejledning i hvordan du bedst kan søge i de 3 databaser: Embase, Medline og PsycInfo via OVID platformen

Embase og Medline dækker begge sundhedsvidenskab.
Embase indeholder flere europæiske tidsskrifter end Medline og dækker særligt farmakologi. Embase indeholder Medline.
PsycInfo indekserer tidsskrifter og indeholder desuden disputatser, bøger, udvalgte kapitler fra bøger samt udvalgte rapporter om psykologiske emner.
Embase, Medline og PsycInfo har hver sin tesaurus (emneordsregister) tilknyttet

Alle de viste eksempler er fra Embase, og kan overføres til Medline og PsycInfo.
Ønsker du yderligere vejledning søgning indenfor sundhedsvidenskab se også denne guide til Sundhedsvidenskab

Brug for hjælp kontakt

Merete Marbjerg

Kontakt:

Campusvej 55
5230 Odense M

+45 6550 2634

Emnesøgning med "Map term to Subject Heading"

Begynd altid din emnesøgning med ”Map term to subject Heading”. Det giver dig et overblik over dine emneord, samt ideer til nye relevante emneord.

Sådan gør du:
Brug ”Advanced Search” og lad hakket blive i ”Map term to subject Heading” og Keyword
Skriv dit emneord i boksen og klik på Search. I eksemplet her er der søgt på Heart valve

Du får nedenstående billede, det fremgår at Heart Valve er et kontrolleret emneord i emneregistret:

Klik på på emneordet og du får nedenstående billede af tesaurusen med kontrollerede emneord:

Forklaring til billedet nedenfor:
1 Used for er synonymer til heart valve
2 Broader Terms er overordnede emner til heart valve
3 Narrower Terms er underordnede emner til heart valve
4 Hvis du hakker af ved Explode, søger du automatisk på alle underordnede emner også, alle narrower terms bliver inkluderet.. Du vil desuden søge på eventuelle underordnede emner til emneordene (narrower terms). Der er i eksemplet her underordnede emner til henholdsvis "atrioventricular valve" og "semilunar valve", det fremgår af markeringen med +NT.

For at søge: klik på Continue foroven

Du får dette billede:

Klik på Continue igen for at søge
Søgning nummer 1 ses her. Det fremgår at der er søgt som keyword via tesaurusen, det er angivet ved en skråstreg efter heart valve.

Adgang til baserne

EMBASE (Ovid) Dette link åbner i et nyt vindue EMBASE, the Excerpta Medica database, is a major biomedical and pharmaceutical database indexing over 8,500 international journals. Includes the Medline database and other titles not covered by Medline
MEDLINE (Ovid) Dette link åbner i et nyt vindue MEDLINE is a bibliographic database of the U.S National Library of Medicine. It indexes more than 5,600 journals from life science, biomedicine and health. It covers literature from 1966 to present, and selected coverage of literature prior to that period. MEDLINE is widely recognized as the premier source for bibliographic and abstract coverage of biomedical literature. This link provides access to search Medline via the Ovid interface
PsycINFO (Ovid) Dette link åbner i et nyt vindue PsycInfo is a bibliographic database providing abstracts and citations to the scholarly literature in the psychological, social, behavioral, and health sciences. The database includes material in related fields such as psychiatry, management, business, education, social science, neuroscience, law, medicine, and social work. PsycInfo is updated weekly. About 99% of the journals in the database are peer-reviewed, dating from the early 1800s to the present.

Embase - Medline - PsycInfo OVID: Begynd

Velkommen

Brug for hjælp kontakt

Emnesøgning med "Map term to Subject Heading"

Adgang til baserne