Gå tilbage til hovedindhold.

Syddansk Universitetsbibliotek - LibGuides

Pure-vejledninger

alle vejledninger

Projekter

Med projektskabelonerne kan du registrere dine forskningsprojekter i Pure. Dermed bliver dine forskningsprojekter synlige for forskningsverdenen og offentligheden gennem Forskerportalen. Du kan også relatere dine projekter til andre Pure registreringer, så du kan vise projektets resultater. Dette giver dig en enkelt måde at knytte din forskning sammen med dine forskningsprojekter.

Kort om hvordan man tilføjer et projekt i Pure

  • Log ind i Pure
  • klik på +Tilføj ny
  • vælg skabelonen 'Projekter'
  • Herefter vælges den type, der passer bedst på projektet. Vær opmærksom på at Typen "Forskning" er for generel, vælg derfor gerne en mere specifik
  • Under 'Klassificeringer'  - kan man se hvilken projekttype, man valgte fra forsiden, og kan ændres her.
  • hvis der er flere typer, der passer på dit projekt, kan man her vælge en 'supplerende projekttype'. Denne bliver ikke vist på Forskerportalen, men er nødvendig af rapporteringshensyn
  • tilføj Titel (obligatorisk)
  • tilføj også rigtig gerne en projektbeskrivelse. Selve titlen siger sjældent nok til at give offentligheden et billede af hvad projektet drejer sig om. Tilføj også gerne ID hvis det haves.
  • Tilføj også beskrivelse i feltet *lægmandssprog' hvis det giver mening.
  • tilføj alle navne på personer. Navne på eksterne personer, der ikke allerede findes i Pure, kan du oprette her og tilføj gerne en ekstern organisation til de eksterne samarbejdspartnere, da disse så vil blive vist på samarbejdskortet.
  • vælg deltagernes forskellige roller. (Default rollen er PI)
  • anfør evt. hvor længe de enkelte deltager.
  • Kollaborativ: Du skal vælge, om der er samarbejdspartnere tilknyttet projektet i feltet Projekt med samarbejdspartnere. Hvis du vælger ja, får du mulighed for at søge de relevante samarbejdspartnere frem ved at trykke på. Kan du ikke finde organisationen kan du oprette den ved at trykke på feltet Opret ekstern organisation. Selvom der er interne personer på projektet i deltagerfeltet, skal SDU eller én af SDUs affilierede organisationer f.eks. sygehusene, også registreres i feltet, hvis de er samarbejdspartnere. Den interne organisation skal tilføjes af hensyn til rapportering. Du skal markere én af samarbejdspartnerne som leder.
  • Udfyld projektets start og slutdato (slutdato kan udelades¨, hvis den endnu ikke kendes)
  • her kan man også notere, hvis projektet stopper før forventet.
  • upload gerne relevante dokumenter og links
  • relater alle de publikationer og aktiviteter og andet som projektet har affødt. Disse skal være registreret i Pure for at man kan relatere til dem. Fordelen er, at det bliver vist samlet på Forskerportalen, hvis man søger et projekt frem

 

Tilføj et projekt i Pure - trin for trin

Log ind i Pure. Du tilføjer et projekt ved at klikke på +Tilføj ny på din personlige oversigt og vælg ”Projekter”. Her vælges den type, der passer bedst på projektet og som du vil have vist på Forskerportalen.

Klassificeringer

De to første felter, der skal udfyldes, findes under overskrifterne Klassificeringer og Identifikation. Projekttypen har du allerede valgt da du valgte skabelon, men kan ændres her.

Hvis der er flere typer som passer på dit projekt, så er det en gode ide at tilføje dem om under ”Tilføj supplerende projekttype” (Se i rullemenuen under ”Supplerende projekttype”). Disse bliver desværre ikke vist på Forskerportalen, men er vigtige af hensyn til rapportering

Du bør som minimum under Identifikation skrive Titel, en beskrivelse og et ID nr. på projektet. De andre felter som Nøgleresultater og Lægmandssprog er det frivilligt, om man vil udfylde.

Projektets deltagere

I feltet Deltagere bør du tilføje alle personer, der er tilknyttet projektet. Pr. default sætter Pure dig altid på som deltager. Kender du ikke alle samarbejdspartnere, skal du som minimum sætte alle interne personer på. Kender du ikke alle personer tilknyttet projektet, har du mulighed for at tilføje samarbejdspartnere på institutionelt niveau i feltet Samarbejdspartnere.

Du tilføjer en person ved enten at klikke på Tilføj person eller på knappen. Kan en deltager ikke søges frem, kan du oprette personen som en ekstern person, ved at trykke på Opret ekstern person. Vi opfordrer til at tilføje en ekstern organisation til sine eksterne samarbejdspartnere, da organisationerne bliver vist på kortet over samarbejder på Forskerportalen.

Du kan vælge hvilken rolle, de enkelte deltagere har på projektet ved at klikke på Rediger ud for navnene og vælge Rolle. Hvis du ikke retter rollen, er den pr. default sat til PI.

Det er også muligt at definere, hvor længe personer er tilknyttet projektet. Alle er pr. default i første omgang sat på i den tidsperiode, projektet er sat til at løbe. Du kan ændre de enkelte deltageres tidsperiode, hvis det bliver nødvendigt. Dette gøres ved at trykke på samme knap, som hvis du vil ændre en persons rolle og sætte en tidsperiode ind hos deltageren.

Kollaborativ

Du skal vælge, om der er samarbejdspartnere tilknyttet projektet i feltet Projekt med samarbejdspartnere. Hvis du vælger ja, får du mulighed for at søge de relevante samarbejdspartnere frem ved at trykke på 'Tilføj samarbejdspartner'.

Kan du ikke finde organisationen kan du oprette den ved at trykke på feltet Opret ekstern organisation. Selvom der er interne personer på projektet i deltagerfeltet, skal SDU eller én af SDUs affilierede organisationer f.eks. sygehusene, også registreres i feltet, hvis de er samarbejdspartnere. Den interne organisation skal tilføjes af hensyn til rapportering. Du skal markere én af samarbejdspartnerne som leder.

Livscykuls - projektets levetid

I feltet livscyklus bør du udfylde projektets start og slutdato. Kender du ikke slutdatoen kan denne udelades. Stopper projektet tidligere end forventet, kan du også registrere det hér ved at trykke på feltet Afkortet og tilføje en ny slutdato. Du kan også tilføje en tekst om, grunden til at projektet stoppede tidligere end forventet.

Filer og links

I feltet Filer og links kan du uploade relevante dokumenter og links du gerne vil gøre tilgængelige på Forskerportalen. Det er muligt at uploade flere typer af dokumenter som tekst-, lydfiler eller video.

Relateret indhold/relaterede registreringer

Du kan knytte relaterede Pure registreringer til dit projekt, så folk kan se f.eks. de publikationer, aktiviteter og priser mm., som projektet har afstedkommet. Dette gør det nemt for interesserede at finde projektets resultater.

Emneord

I feltet emneord kan du tilføje relevante emneord til projektet. Emneordene vil blive synlige på dit projekt samt være søgbare i Forskerportalen. Dette gør dit projekt nemmere at finde for interesserede besøgende i Forskerportalen.

Synlighed

​​​​​​​Der er fire forskellige typer af synlighed at vælge imellem:

  1. Frit tilgængelig - Synlig i Forskerportalen
  2. Campus - Synlig i Forskerportalen fra tilladte campus IP-adresser
  3. Backend - Kun synlig for Pure brugere logget ind i Pure
  4. Fortroligt - Kun synlig for bidragsydere og brugere, med redaktørrettigheder til indholdet, logget ind i Pure.

Sådan ser projektregistreringen ud på Forskerportalen

Nedenfor ses Projektregistreringen som den vil blive præsenteret på Forskerportalen

Sådan opdaterer man en projektregistrering

For at opdatere et projekt i Pure skal man søge projektet frem i fanen Projekter og klikke på projekttitlen. Projektet vil åbne i et oversigtsformat, hvor man let kan få et overblik over alle de registrerede informationer. For at redigere i projektregistreringen skal du klikke på blyanten oppe i venstre hjørne. Visningsformatet vil nu skifte til redigeringsformatet.

Syddansk Universitetsbibliotek
Odense | Esbjerg | Kolding | Slagelse | Sønderborg
+45 6550 2100 | sdub@bib.sdu.dk