Guides: Region Syddanmark: Adgang for hospitalsansatte

Tidsskrifter

Elektroniske tidsskrifter (A-Z)

Databaser

Cinahl with Full Text (Ebsco) Sygeplejevidenskabelig men dækker også jordemodervidenskab, ergo- og fysioterapi og folkesundhed.
ClinicalKey Sundhedsfaglig database fra forlaget Elsevier med fuldtekst til ca. 1.000 elektroniske tekstbøger, 500 tidsskrifter, 18.000 videoklip og 2 mill. billeder samt behandlingsvejledninger og procedurebeskrivelser.
mere...mindre...
.ClinicalKey har en app. App'en kan hentes gennem Apples App Store eller Googles Play Store. For at få adgang, skal man oprette sig som bruger på ClinicalKey.com med Regionsyd-mail (der ender på @rsyd.dk). Når man har oprettet sig som bruger, eller hvis man allerede har en ClinicalKey-bruger, skal man anmode om adgang til "Apply for Remote access". Derefter skal der blot logges ind i app'en som ClinicalKey-bruger (e-mail er brugernavn)

Cochrane Library Dette link åbner i et nyt vindue The Cochrane Library is collection of seven databases in medicine and other healthcare specialties provided by Cochrane and other organizations. At its core is the collection of Cochrane Reviews, a database of systematic reviews and meta-analyses which summarize and interpret the results of medical research. The Cochrane Library aims to make the results of well-conducted controlled trials readily available and is a key resource in evidence-based medicine

e-anatomy e-Anatomy er et omfattende, interaktive anatomi atlas, som inkluderer > 5400 anatomiske strukturer, samt med mulighed for latinske betegnelser.
mere...mindre...
Der findes en app til e-Anatomy, som fungerer med både iOS og android:
1. Opret en gratis IMAIOS konto på: www.imaios.com, for at få brugernavn og password.
2. Download og installer IMAIOS e-Anatomy app (gratis download fra iTunes og Google Play)
3. Benyt OUH, RSD eller SDU-netværk første gang du logger på din e-Anatomy app (med brugernavn og password) – du har nu adgang til e-Anatomy i to uger.
4. Efter to uger skal du igen logge ind, mens du er på OUH eller SDU-netværk netværk (Hvis du løbende indenfor disse to uger er på e-Anatomys app, forlænges din adgang løbende med to uger).

EMBASE (Ovid) Dette link åbner i et nyt vindue EMBASE, the Excerpta Medica database, is a major biomedical and pharmaceutical database indexing over 8,500 international journals. Includes the Medline database and other titles not covered by Medline
Google Scholar Dette link åbner i et nyt vindue Google Scholar includes journal and conference papers, theses and dissertations, academic books, pre-prints, abstracts, technical reports and other scholarly literature from all broad areas of research

Google Scholar Rsyd

Litt's Drug Eruption and Reaction Database Dette link åbner i et nyt vindue The website allows you to search among thousands of generic and trade name drugs, while also providing over 125.000 references that link directly to PubMed, enabling you to better diagnose and treat your patients
London Medical Databases Dette link åbner i et nyt vindue Genetisk ressource med over 10.000 syndromer med detaljerede ansigtsfotos og beskrivelser. Der er adgang til London Medical Databases gennem Face2Gene. Opret en adgang hos Face2Gene og du vil modtage en e-mail fra Face2Gene, som bekræfter din adgang. App kan downloades fra Google Play eller App Store.
MEDLINE (Ovid) Dette link åbner i et nyt vindue MEDLINE is a bibliographic database of the U.S National Library of Medicine. It indexes more than 5,600 journals from life science, biomedicine and health. It covers literature from 1966 to present, and selected coverage of literature prior to that period. MEDLINE is widely recognized as the premier source for bibliographic and abstract coverage of biomedical literature. This link provides access to search Medline via the Ovid interface
MICROMEDEX Dette link åbner i et nyt vindue Micromedex gives you information on medicinal products. You can access Drugdex, Drugreax, Diseasedex, Martindale, IV Index, Reprorisk, Index Nominum and PDR. Micromedex is also accessible through several MicroMedex apps. You can find them in the iTunes App Store (both for iPhone and iPad), in Play Store (for Android) and in Windows Store (for Windows8 units). To use the apps you need an activation code, which you can get at the Micromedex database by clicking the button “Download Mobile Apps”.
PsycINFO (Ovid) Dette link åbner i et nyt vindue PsycInfo is a bibliographic database providing abstracts and citations to the scholarly literature in the psychological, social, behavioral, and health sciences. The database includes material in related fields such as psychiatry, management, business, education, social science, neuroscience, law, medicine, and social work. PsycInfo is updated weekly. About 99% of the journals in the database are peer-reviewed, dating from the early 1800s to the present.
PsycTESTS Dette link åbner i et nyt vindue PsycTests is a repository for the full text of psychological tests and measures as well as a source of structured information about the tests.Includes (a)the actual psychological tests and measures, as available; (b)full bibliographic records and descriptive summaries of tests in each record; (c)descriptive summaries of commercially available tests with links to the publisher; and (d)tests from the Archives of the History of American Psychology, for which APA has not yet identified literature.

PubMed PubMed dækker emneområder som lægevidenskab, sygepleje, tandlægevidenskab, veterinærvidenskab, farmaci og prækliniske fag. Pubmed dækker også dele af de biologiske discipliner. Produceres i et samarbejde mellem National Library of Medicine og forlagene (Publishers Medline). PubMed er gratis og den mest benyttede af sundhedsvidenskabelige databaser.

Scopus Dette link åbner i et nyt vindue Scopus is the largest curated abstract and citation database of peer-reviewed literature in science, medicine, engineering and the social sciences. It holds over 70 mio. references to scientific journals, books and conference proceedings, and provides tools to track, analyze and visualize research output
SveMed+ Dette link åbner i et nyt vindue SveMed+ er en bibliografisk database som indeholder referencer till artikler fra skandinaviske tidsskrifter indenfor fagområderne medicin, odontologi, sygepleje, terapi, omsorg og fysioterapi

UpToDate Opret et valgfrit login i UpToDate fra RSD netværk eller fra VPN. Brug dette login når du er udenfor RSD netværk. Appen er tilgængelig via Google Play / App Store. For at opretholde adgangen skal du en gang hver 90. dag logge ind på UpToDate’s hjemmeside via RSDs netværk eller via VPN. UpToDate er en klinisk evidensbaseret og opdateret database for den lægelige videreuddannelse.

VisualDx + Derm Expert Dette link åbner i et nyt vindue Database til støtte for diagnosticering med over 40.000 billeder fordelt på over 2800 sygdomme / diagnoser. Ved brug af VisualDX plus Derm Expert app, kan man tage billeder af hudlæsioner hvorefter disse analyseres og tilføres VisualDX differential builder
Derm Expert og Visual DX fungerer både for IOS og Android. Opret en brugerkonto for adgang på mobil/ tablet. OBS: du skal være på OUH, Rsyd eller SDU-netværk. 1. Klik på ”Get the Mobile App” 2. Vælg ”Create a personal account”, og opret dig. Har du en brugerkonto log på. 3. Hent Visual DX app´en i App Store eller Google Play. 4. Login med username/password.
Web of Science Dette link åbner i et nyt vindue An index to core scientific articles and citations within science, medicine, engineering and the social sciences. Provides seamless access to the Science Citation Expanded®, Social Sciences Citation Index®, and Arts & Humanities Citation Index™

Alle sundhedsvidenskabelige (SDU)
SDUBs biblioteks katalog Søg i kataloget efter e-bøger

E-bøger

ClinicalKey Sundhedsfaglig database fra forlaget Elsevier med fuldtekst til ca. 1.000 elektroniske tekstbøger, 500 tidsskrifter, 18.000 videoklip og 2 mill. billeder samt behandlingsvejledninger og procedurebeskrivelser.
mere...mindre...
ClinicalKey har en app. App'en kan hentes gennem Apples App Store eller Googles Play Store. For at få adgang, skal man oprette sig som bruger på ClinicalKey.com med Regionsyd-mail (der ender på @rsyd.dk). Når man har oprettet sig som bruger, eller hvis man allerede har en ClinicalKey-bruger, skal man anmode om adgang til "Apply for Remote access". Derefter skal der blot logges ind i app'en som ClinicalKey-bruger (e-mail er brugernavn).

ProQuest Ebook Central (Ebrary) Dette link åbner i et nyt vindue E-book Central provide authoritative e-books in a range of subjects. Use E-book Central to quickly and easily find relevant e-books and chapters; read online; search within the e-book; and highlight, take notes and bookmark pages in your online copy, stored on your bookshelf for you. You can also share your research with others, download e-books and chapters to your laptop or mobile device, and more
Springer Link Dette link åbner i et nyt vindue Access to full text journal articles, books, series, protocols and reference works within a wide range of subjects.

Libguide om E-bøger Som hospitalsansat ved Region Syddanmark har du, uanset hvor du befinder dig, adgang til mange e-bøger inden for alle fagområder.

Mobiladgang

ClinicalKey Sundhedsfaglig database fra forlaget Elsevier med fuldtekst til ca. 1.000 elektroniske tekstbøger, 500 tidsskrifter, 18.000 videoklip og 2 mill. billeder samt behandlingsvejledninger og procedurebeskrivelser.
mere...mindre...
ClinicalKey har en app. App'en kan hentes gennem Apples App Store eller Googles Play Store. For at få adgang, skal man oprette sig som bruger på ClinicalKey.com med Regionsyd-mail (der ender på @rsyd.dk). Når man har oprettet sig som bruger, eller hvis man allerede har en ClinicalKey-bruger, skal man anmode om adgang til "Apply for Remote access". Derefter skal der blot logges ind i app'en som ClinicalKey-bruger (e-mail er brugernavn).
e-Anatomy e-Anatomy er et omfattende, interaktive anatomi atlas, som inkluderer > 5400 anatomiske strukturer, samt med mulighed for latinske betegnelser.
mere...mindre...
Der findes en app til e-Anatomy, som fungerer med både iOS og android:
1. Opret en gratis IMAIOS konto på: www.imaios.com, for at få brugernavn og password.
2. Download og installer IMAIOS e-Anatomy app (gratis download fra iTunes og Google Play)
3. Benyt OUH, RSD eller SDU-netværk første gang du logger på din e-Anatomy app (med brugernavn og password) – du har nu adgang til e-Anatomy i to uger.
4. Efter to uger skal du igen logge ind, mens du er på OUH eller SDU-netværk netværk (Hvis du løbende indenfor disse to uger er på e-Anatomys app, forlænges din adgang løbende med to uger).
UpToDate UpToDate er en klinisk evidensbaseret og opdateret database for den lægelige videreuddannelse.
mere...mindre...
Opret et valgfrit login i UpToDate fra RSD netværk eller fra VPN. Brug dette login når du er udenfor RSD netværk. Appen er tilgængelig via Google Play / App Store / Windows Store). For at opretholde adgangen skal du en gang hver 90. dag logge ind på UpToDate’s hjemmeside via RSDs netværk eller via VPN.

VisualDx + Derm Expert Dette link åbner i et nyt vindue Database til støtte for diagnosticering med over 40.000 billeder fordelt på over 2800 sygdomme / diagnoser. Ved brug af VisualDX plus Derm Expert app, kan man tage billeder af hudlæsioner hvorefter disse analyseres og tilføres VisualDX differential builder
Derm Expert og Visual DX fungerer både for IOS og Android. Opret en brugerkonto for adgang på mobil/ tablet. OBS: du skal være på OUH, Rsyd eller SDU-netværk. 1. Klik på ”Get the Mobile App” 2. Vælg ”Create a personal account”, og opret dig. Har du en brugerkonto log på. 3. Hent Visual DX app´en i App Store eller Google Play. 4. Login med username/password.

Adgang til E-ressourcer

Ansatte på sygehusene i Region Syddanmark og Psykiatrien i Region Syddanmark har adgang til de fleste af Syddansk Universitetsbiblioteks licensbelagte elektroniske ressourcer og til E-ressourcer indkøbt af Region Syddanmark.

Brugernavn og password er din Rsyd E-mail og tilhørende adgangskode.

Oplever du problemer med adgangen kan du kontakte Licenskontoret via e-tss@bib.sdu.dk eller telefon 6550 2632.

Betingelser for brug af bibliotekets elektroniske ressourcer

Adgangen til Syddansk Universitetsbiblioteks elektroniske materialer er udelukkende til personligt studie-, undervisnings- og forskningsbrug. Det er ikke tilladt at benytte adgangen i forbindelse med studiejob, praktikophold, kommercielle formål o.l.

Det er ikke tilladt at uploade indhold til store sprogmodeller og andre AI teknologier.

Brug for hjælp til login? Kontakt Licenskontoret på mail eller på telefon 6550 2632.

Læs mere om adgang til de elektroniske materialer.

Endnote

Ansatte i Region Syddanmark har adgang til programmet Endnote til håndtering af referencer.
Endnote kan downloades fra Software Central.

Vejledninger til Endnote kan tilgås på SDUBs sider om Referencehåndtering.

Teknisk support: Kontakt din lokale IT-afdeling

Ordbøger

Klinisk ordbog
Ordbogen.com Kun adgang fra Regions Syddanmarks netværk
mere...mindre...
- Dansk/Engelsk - Engelsk/Dansk
- Dansk/Tysk - Tysk/Dansk
- Den Danske Netordbog
- Teknisk Ordbog Dansk/Engelsk - Engelsk/Dansk
- Politikens Nudansk Ordbog
- Politikens Retskrivnings- og Betydningsordbog
- Politikens Synonymordbog
- Retskrivningsordbogen

Publiceringsaftaler

Når du ønsker at publicere din artikel som Open Access, opkræver forlaget ofte et gebyr (article processing charge, APC).

Syddansk Universitetsbibliotek har tegnet nogle medlemskaber, som udløser rabat på dette APC. For at få denne rabat skal førsteforfatter/ "submitting author" repræsentere enten hospitalerne i Region Syddanmark eller Syddansk Universitet.

Se mere her

Kontaktperson for Sygehus Sønderjylland

Caroline Margaret Moos

Kontaktperson for Sygehus Lillebælt

Kim Gordon Ingwersen

Kontaktperson for Sydvestjysk Sygehus

Bibliotekar Peter Everfelt

Kontaktperson for Psykiatrien

Pt. vakant