Gå tilbage til hovedindhold.
Det ser ud til, at du bruger Internet Explorer 11 eller ældre. Denne hjemmeside fungerer bedst med moderne browsere som de nyeste versioner af Chrome, Firefox, Safari og Edge. Hvis du fortsætter med denne browser, kan du komme til at se uventede resultate

Citizen Science - SDU: Kom i gang med CS

Hvordan kommer du igang med et projekt?

Mulighederne for at deltage i Citizen Science projekter er næsten ubegrænsede. Mange projekter falder sammen med en hobby, interesse eller passion.

Det er let at deltage!

Ofte kan man anvende en mobiltelefon eller internettet til at indsamle og indsende observationer og dernæst se resultaterne af ens indsats.

Nye digitale og nemt tilgængelige platforme gør det muligt at hjælpe forskere med at måle og registrere alt lige fra jordskælv; tælle forbipasserende meteorer og endda hjælpe med at overvåge støj og lysforurening i vores samfund.

De forskellige Citizen Science platforme tilbyder gratis apps og programmer til deltagerne, til bl.a. at dele fotos og observationer af dyreliv og natur i baghaven. Ideen bag mange projekter er, at enhver, hvor som helst, kan deltage i meningsfuld videnskabelig forskning.

Hvor kan du deltage i eller finde projekter?

Syddansk Universitetsbibliotek
Odense - Esbjerg - Kolding - Slagelse - Sønderborg
Tlf: +45 6550 2100
Email: sdub@bib.sdu.dk

Åbningstider.