Gå tilbage til hovedindhold.

Syddansk Universitetsbibliotek - LibGuides

NVivo guide

 

NVivo kan være en stor hjælp til kvalitativ analyse. NVivo kan bl.a. hjælpe dig med at organisere og kode din empiri og litteratur, generere hypoteser, transskribere din lyd/video og meget andet.

Formålet med guiden er at give en konkret introduktion til, hvordan du kan tilgå de forskellige funktioner i NVivo. Det gælder særligt kodning, som vi gennem billeder forsøger at visualisere.

Som ny NVivo-bruger kan du med fordel tage Introduktionskurset, hvor du gennem tekst og videoer får vist de mest anvendte funktioner i NVivo. Se f.eks. hvordan du opretter et nyt projekt, uploader filer, koder (induktivt og deduktivt), laver ordfrekvensanalyse og ordsky, samt ordtræ m.m.

Vejviser I guiden:

OBS: Begrænsning ved automatisk kodning Vær opmærksom på, at NVivo ikke er det mest oplagte program, hvis du ønsker et program, der koder automatisk. Du kan i NVivo godt søge på ord (også flere adgangen) og kode dem. Men alt efter forskningsformålet, kan en væsentlig begrænsning være, at den kontekst ordet indgår i ikke følger med, når der søges på ord. Er konteksten vigtig, skal teksten derfor i NVivo læses manuelt. NVivo kan fint anvendes til ordfrekvensanalyse og ordsky. Men ønskes en mere automatisk kodning, anbefaler vi, at du overvejer forskningsværktøjer som R eller Python.

For English-speaking users look her for instructions

Har du brug for hjælp?

Tjek NVivos egen manual, vælg den guide som passer til din maskine: PC guideMac guide

Du er også velkommen til at kontakte os på nvivo@bib.sdu.dk

Syddansk Universitetsbibliotek
Odense | Esbjerg | Kolding | Slagelse | Sønderborg
+45 6550 2100 | sdub@bib.sdu.dk