Gå tilbage til hovedindhold.
Det ser ud til, at du bruger Internet Explorer 11 eller ældre. Denne hjemmeside fungerer bedst med moderne browsere som de nyeste versioner af Chrome, Firefox, Safari og Edge. Hvis du fortsætter med denne browser, kan du komme til at se uventede resultate

Syddansk Universitetsbibliotek - LibGuides

Virksomheds- og markedsinformation: Virksomheder

Har du en idé, du skal beskytte?

Læs om og søg efter patenter, varemærker og designbeskyttelse:

Patenter - hvorfor er de vigtige?

Patenter kan give vigtig information om konkurrenterne og deres opfindelser.

​De vestlige lande har gjort deres patentsamlinger fra hele verden, ca. 60 mio. tilgængelige online i databasen Espacenet.

Læs mere og få søgetips i vores guides: 

Virksomhedstyper

Adgangen til informationer og data om virksomheder afhænger i høj grad af, hvilken type virksomhed der er tale om. Du kan altid starte med at se på virkesomhedens egen hjemmeside.

Børsnoterede selskaber er de mest tilgængelige med hensyn til informationer som følge af detaljerede krav om oplysningspligt. Ticker Symbol Lookup Find ticker symbolet for aktier og andre værdipapirer.

Ikke-børsnoterede aktieselskaber og andre typer af selskaber som anpartsselskaber har pligt til at indlevere årsregnskaber og øvrige oplysninger om virksomheden. Disse oplysninger er offentlig tilgængelige og kan findes i bl.a. bibliotekets databaser - se dem her på siden: Virksomhedsformer - oversigt over forkortelser.

Enkeltmandsvirksomheder har normalt ikke pligt til at indlevere årsregnskaber. Derfor er der typisk kun basisoplysninger tilgængelige.

Hvad er en virksomhedsrapport

En virksomhedsrapport (company profile) giver et overblik over en bestemt virksomhed og beskriver bl.a. virksomhedens størrelse, markedssegmentering og fremtidsudsigter samt konkurrenceforholdene.

Årsregnskaber, regnskabstal, nøgletal, ejerforhold, beslutningstagere og meget mere

Orbis og Navne & Numre Erhverv er de centrale databaser, når det drejer sig om at finde basisinformation m.m. om danske og udenlandske virksomheder.

Virksomhedsanalyser

Databaserne Passport og Marketline analyserer både virksomheder og brancher. I forbindelse med omtale af førende virksomheder inden for en branche og de største konkurrenter er der ofte en grafisk fremstilling af markedsandele for en virksomhed.

Orbis (virksomheder)

Orbis (konkurrenter)

Orbis (jobsøgning)

Navne & Numre Erhverv

Infomedia

Nexis Uni

Passport

GlobalData Explorer

Syddansk Universitetsbibliotek
Odense | Esbjerg | Kolding | Slagelse | Sønderborg
+45 6550 2100 | sdub@bib.sdu.dk