Gå tilbage til hovedindhold.

Syddansk Universitetsbibliotek - LibGuides

Virksomheds- og markedsinformation: Referencer

Words referenceværktøj

Det enkleste referenceværktøj er den integrerede funktion i Word.


 

Endnote

Hvis Word ikke dækker dit behov, har SDU licens til referencehåndterings-programmet Endnote.

Vi har udviklet Endnote20-guiden, som hvis du følger den fra start til slut, kan hjælpe dig godt i gang med Endnote20.

Sæt ca. 2-3 timer af for at gennemføre hele guiden.

Hvis du har installeret Endnote før 2021, har du muligvis den ældre version EndnoteX9 på din computer. Til den passer EndnoteX9-guiden.

APA (American Psychological Association)

Om referencer

Hvad

Når du skriver akademiske opgaver, vil du skulle citere, henvise og referere til kilder, som du har brugt i forbindelse med i opgaverne. Oftest kaldes disse kilder også for referencer.

Hvorfor

En af de vigtigste regler inden for den akademiske kodeks er transparens; du skal kunne dokumentere, hvor du har din viden fra. Man skal kunne stole på dit værk, og dit arbejde skal fremstå redeligt og validt. Du må altså ikke snyde med dine resultater: rette i dem eller opfinde nogen til lejligheden – og du må ikke gøre brug af hverken andres eller dine egne resultater uden at angive din kilde.

Det handler om akademisk redelighed. Ved at henvise til kilder i din opgave, kan du styrke din opgaves argumentation og troværdighed. Du kan demonstrere, at du er fortrolig eller bekendt med fagområdet, kan sætte det i spil, og at du evner at bygge videre på tidligere forskning.

Hvordan

På SDU's Samfundsfaglige Fakultet anbefales, at der bruges APA som referencestil. Hvis du er i tvivl, så spørg din underviser eller vejleder.

Rod i referencerne

Hvis du ikke har styr på din opgaves dokumentation og referencer, kan det få alvorlige konsekvenser. I værste fald kan du blive anklaget for snyd eller plagiat. Læs mere om akademisk redelighed og plagiat på MitSDU.dk.

Hvorfor skal jeg bruge et referenceværktøj

Du skal ikke. Du kan lave dine referencer manuelt, hvis du vil. Det bestemmer du helt selv. Men hvis du vælger at bruge et referenceværktøj, vil det i længden spare dig en masse tid.

Det kan tage frygtelig lang tid manuelt at kontrollere og få styr på alle detaljerne i ens referencer i større opgaver. Og fra studerende, der opdager, at et program kan hjælpe med dette, hører vi ofte “hvorfor har vi ikke fået dette at vide noget før?”

3https://www.sdu.dk/da/bibliotek/studerende/referer+korrekt

Referer korrekt - test dig selv

           

OBS: Business kilder - APA style

Her finder du bibliotekets tips til din kildeliste/referenceliste/litteraturliste, når du har brugt vores business databaser.

Klik på referencelisten herunder:

Formalia for skriftlige opgavebesvarelser

Link til vejledning, som indeholder de gældende retningslinjer til skriftlige opgavebesvarelser, der afleveres i rapport-form. Retningslinjerne i vejledningen er gældende for studerende på erhvervsøkonomi, økonomi og matematik- økonomi. De gælder kun i det omfang, der ikke er angivet andre retningslinjer i det enkelte fags fagbeskrivelse eller i den stillede opgave.

APA style til referencer?

Kig på bibliotekets APA 7th-guide, hvis du skal bruge referencesystemet APA.

Syddansk Universitetsbibliotek
Odense | Esbjerg | Kolding | Slagelse | Sønderborg
+45 6550 2100 | sdub@bib.sdu.dk