Guides: OUH Guide: Databaser

Mest anvendte databaser

PubMed PubMed dækker emneområder som lægevidenskab, sygepleje, tandlægevidenskab, veterinærvidenskab, farmaci og prækliniske fag. Pubmed dækker også dele af de biologiske discipliner. Produceres i et samarbejde mellem National Library of Medicine og forlagene (Publishers Medline). PubMed er gratis og den mest benyttede af sundhedsvidenskabelige databaser.

MEDLINE (Ovid) Dette link åbner i et nyt vindue MEDLINE is a bibliographic database of the U.S National Library of Medicine. It indexes more than 5,600 journals from life science, biomedicine and health. It covers literature from 1966 to present, and selected coverage of literature prior to that period. MEDLINE is widely recognized as the premier source for bibliographic and abstract coverage of biomedical literature. This link provides access to search Medline via the Ovid interface
EMBASE (Ovid) Dette link åbner i et nyt vindue EMBASE, the Excerpta Medica database, is a major biomedical and pharmaceutical database indexing over 8,500 international journals. Includes the Medline database and other titles not covered by Medline

UpToDate Opret et valgfrit login i UpToDate via OUH netværk, eller via VPN. Brug dette login når du er udenfor OUH netværk eller din VPN. Appen er tilgængelig via Google Play / App Store. For at opretholde adgangen skal du en gang hver 90. dag logge ind på UpToDate’s hjemmeside via netværket på OUH eller via VPN. UpToDate er en klinisk evidensbaseret og opdateret database for den lægelige videreuddannelse.
Cinahl With Full Text (Ebsco) Sygeplejevidenskabelig men dækker også jordemodervidenskab, ergo- og fysioterapi og folkesundhed.

Cochrane Library Dette link åbner i et nyt vindue The Cochrane Library is collection of seven databases in medicine and other healthcare specialties provided by Cochrane and other organizations. At its core is the collection of Cochrane Reviews, a database of systematic reviews and meta-analyses which summarize and interpret the results of medical research. The Cochrane Library aims to make the results of well-conducted controlled trials readily available and is a key resource in evidence-based medicine

Øvrige databaser

AMED - The Allied and Complementary Medicine Database (Ebsco) Dette link åbner i et nyt vindue The Allied and Complementary Medicine Database offers access to complementary and alternative medicine topics, such as acupuncture, chiropractic, herbalism, homeopathy, hospice care, hypnosis, palliative care, physiotherapy, podiatry, and rehabilitation. AMED contains articles from over 500 journals, with the scope of coverage being mainly European. Many of the journals are not indexed by other biomedical sources. AMED is produced by the Health Care Information Service of the British Library

ClinicalKey (inkl. E-bøger) Sundhedsfaglig database fra forlaget Elsevier med fuldtekst til ca. 1.000 elektroniske tekstbøger, 500 tidsskrifter, 18.000 videoklip og 2 mill. billeder samt behandlingsvejledninger og procedurebeskrivelser.
mere...mindre...
ClinicalKey har en app. App'en kan hentes gennem Apples App Store eller Googles Play Store. For at få adgang, skal man oprette sig som bruger på ClinicalKey.com med Regionsyd-mail (der ender på @rsyd.dk). Når man har oprettet sig som bruger, eller hvis man allerede har en ClinicalKey-bruger, skal man anmode om adgang til "Apply for Remote access". Derefter skal der blot logges ind i app'en som ClinicalKey-bruger (e-mail er brugernavn).

Global Health (Ebsco) Dette link åbner i et nyt vindue Global Health is a bibliographic database dedicated to public health, capturing key literature that is not covered by other databases
1 simultaneous user
Journal Citation Reports Dette link åbner i et nyt vindue Comprehensive, unique resource for evaluating and comparing journals using citation data drawn from scholarly and technical journals. Shows the most frequently cited and highest impact journals in a given field
Litt's Drug Eruption and Reaction Database Dette link åbner i et nyt vindue The website allows you to search among thousands of generic and trade name drugs, while also providing over 125.000 references that link directly to PubMed, enabling you to better diagnose and treat your patients
London Medical Databases Dette link åbner i et nyt vindue Genetisk ressource med over 10.000 syndromer med detaljerede ansigtsfotos og beskrivelser. Der er adgang til London Medical Databases gennem Face2Gene. Opret en adgang hos Face2Gene og du vil modtage en e-mail fra Face2Gene, som bekræfter din adgang. App kan downloades fra Google Play eller App Store.
MICROMEDEX Dette link åbner i et nyt vindue Micromedex gives you information on medicinal products. You can access Drugdex, Drugreax, Diseasedex, Martindale, IV Index, Reprorisk, Index Nominum and PDR. Micromedex is also accessible through several MicroMedex apps. You can find them in the iTunes App Store (both for iPhone and iPad), in Play Store (for Android) and in Windows Store (for Windows8 units). To use the apps you need an activation code, which you can get at the Micromedex database by clicking the button “Download Mobile Apps”.
PEDro Dette link åbner i et nyt vindue The Physiotherapy Evidence Database has been developed to give rapid access to bibliographic details and abstracts of randomised controlled trials, systematic reviews and evidence-based clinical practice guidelines in physiotherapy
PsycINFO (Ovid) Dette link åbner i et nyt vindue PsycInfo is a bibliographic database providing abstracts and citations to the scholarly literature in the psychological, social, behavioral, and health sciences. The database includes material in related fields such as psychiatry, management, business, education, social science, neuroscience, law, medicine, and social work. PsycInfo is updated weekly. About 99% of the journals in the database are peer-reviewed, dating from the early 1800s to the present.
Scite AI Dette link åbner i et nyt vindue Scite AI helps researchers better discover and understand research articles through Smart Citations–citations that display the context of the citation and describe whether the article provides supporting or contrasting evidence. Contains a ChatGPT 3.5 based assistant with limited hallucination.
Scopus Dette link åbner i et nyt vindue Scopus is the largest curated abstract and citation database of peer-reviewed literature in science, medicine, engineering and the social sciences. It holds over 70 mio. references to scientific journals, books and conference proceedings, and provides tools to track, analyze and visualize research output
Web of Science Dette link åbner i et nyt vindue An index to core scientific articles and citations within science, medicine, engineering and the social sciences. Provides seamless access to the Science Citation Expanded®, Social Sciences Citation Index®, and Arts & Humanities Citation Index™
PsycTESTS Dette link åbner i et nyt vindue PsycTests is a repository for the full text of psychological tests and measures as well as a source of structured information about the tests.Includes (a)the actual psychological tests and measures, as available; (b)full bibliographic records and descriptive summaries of tests in each record; (c)descriptive summaries of commercially available tests with links to the publisher; and (d)tests from the Archives of the History of American Psychology, for which APA has not yet identified literature.
Stockley's Drug Interactions Dette link åbner i et nyt vindue Stockley’s Drug Interactions is a comprehensive reference book on drug interactions, covering therapeutic drugs, proprietary medicines, herbal medicines, foodstuffs, drinks, pesticides, and drugs of abuse. Information on individual and related interactions is given in monographs in a common format covering clinical evidence, mechanism, importance and management. Monographs are based on published sources including clinical studies, case reports, and systematic reviews and are fully referenced.
VisualDx + Derm Expert Dette link åbner i et nyt vindue Database til støtte for diagnosticering med over 40.000 billeder fordelt på over 2800 sygdomme / diagnoser. Ved brug af VisualDX plus Derm Expert app, kan man tage billeder af hudlæsioner hvorefter disse analyseres og tilføres VisualDX differential builder
Derm Expert og Visual DX fungerer både for IOS og Android. Opret en brugerkonto for adgang på mobil/ tablet. OBS: du skal være på OUH, Rsyd eller SDU-netværk. 1. Klik på ”Get the Mobile App” 2. Vælg ”Create a personal account”, og opret dig. Har du en brugerkonto log på. 3. Hent Visual DX app´en i App Store eller Google Play. 4. Login med username/password.

Liste med alle sundhedsvidenskabelige databaser

Generelle databaser

Summon Søgning i SDU bibliotekets trykte og elektroniske materialer.
Libguide om Summon
SDU Bibliotekets katalog
Bestilling af bøger og artikler - ikke i Kataloget eller Summon

Bibliotek.dk Dette link åbner i et nyt vindue Indeholder bøger, artikler og andet materiale udgivet i Danmark samt hvad der findes på danske offentlige biblioteker. Det er muligt at bestille materialet
Google Scholar Dette link åbner i et nyt vindue Google Scholar includes journal and conference papers, theses and dissertations, academic books, pre-prints, abstracts, technical reports and other scholarly literature from all broad areas of research

Google Scholar OUH

Betingelser for brug af bibliotekets elektroniske ressourcer

Adgangen til Syddansk Universitetsbiblioteks elektroniske materialer er udelukkende til personligt studie-, undervisnings- og forskningsbrug.

Det er ikke tilladt at benytte adgangen i forbindelse med studiejob, praktikophold, kommercielle formål o.l.

Det er ikke tilladt at uploade indhold til store sprogmodeller og andre AI-teknologier.

Brug for hjælp til login? Kontakt Licenskontoret på mail eller på telefon 6550 2632.

Læs mere om adgang til de elektroniske materialer.

Anatomiske atlas

e-Anatomy Dette link åbner i et nyt vindue e-Anatomy er et atlas med anatomiske strukturer og latinske betegnelser. Sådan bruger du den tilhørende app: 1. Opret en gratis konto på www.imaios.com 2. Download og installer e-Anatomy app'en (gratis i iTunes og Google Play) 3. Benyt SDU- , rsyd eller OUH-netværk første gang dku logger på app'en. 4. Efter to uger skal du igen logge ind i app'en, mens du er på samme netværk
e-Anatomy er et omfattende, interaktive anatomi atlas, som inkluderer > 5400 anatomiske strukturer, samt med mulighed for latinske betegnelser.
Visible body Dette link åbner i et nyt vindue Interaktiv database med tredimensionelle modeller af forskellige dele af kroppen. - Human Anatomy Atlas - Muscle and Skeleton Premium - Physiology Animations - Heart & Circulatory Premium Apps fra Googles Play Store (Android eller Apples App Store (iOS-enheder). Hent versionen for organizations og få adgang som SDU eller OUH ansat eller SDU studerende. Efter installation, kontakt e-tss@bib.sdu.dk

Mobiladgang

e-Anatomy Dette link åbner i et nyt vindue e-Anatomy er et atlas med anatomiske strukturer og latinske betegnelser. Sådan bruger du den tilhørende app: 1. Opret en gratis konto på www.imaios.com 2. Download og installer e-Anatomy app'en (gratis i iTunes og Google Play) 3. Benyt SDU- , rsyd eller OUH-netværk første gang dku logger på app'en. 4. Efter to uger skal du igen logge ind i app'en, mens du er på samme netværk
e-Anatomy er et omfattende, interaktive anatomi atlas, som inkluderer > 5400 anatomiske strukturer, samt med mulighed for latinske betegnelser.
VisualDx + Derm Expert Dette link åbner i et nyt vindue Database til støtte for diagnosticering med over 40.000 billeder fordelt på over 2800 sygdomme / diagnoser. Ved brug af VisualDX plus Derm Expert app, kan man tage billeder af hudlæsioner hvorefter disse analyseres og tilføres VisualDX differential builder
Derm Expert og Visual DX fungerer både for IOS og Android. Opret en brugerkonto for adgang på mobil/ tablet. OBS: du skal være på OUH, Rsyd eller SDU-netværk. 1. Klik på ”Get the Mobile App” 2. Vælg ”Create a personal account”, og opret dig. Har du en brugerkonto log på. 3. Hent Visual DX app´en i App Store eller Google Play. 4. Login med username/password.

Danske kliniske retningslinjer

Center for Kliniske Retningslinjer Center for Kliniske Retningslinjer blev etableret efter en konsensuskonference arrangeret af Det Nationale Dokumentationsråd, nedsat af Dansk Sygepleje Selskab (DASYS) i 2008.
Nationale Kliniske Retningslinjer (NKR) Sundhedsstyrelsens udarbejder nationale kliniske retningslinjer (NKR), der skal sikre ensartede behandlingstilbud af høj faglig kvalitet på tværs af landet.

OUH Guide: Databaser