Gå tilbage til hovedindhold.
Det ser ud til, at du bruger Internet Explorer 11 eller ældre. Denne hjemmeside fungerer bedst med moderne browsere som de nyeste versioner af Chrome, Firefox, Safari og Edge. Hvis du fortsætter med denne browser, kan du komme til at se uventede resultate

Syddansk Universitetsbibliotek - LibGuides

Verdensmål - SDG: Bøger og rapporter

SDG Libguide v1.0

Bøger, rapporter, monografier

Her præsenterer vi materialer i bogformat, også kaldet monografier. Udover almindelige bøger kan det fx. være rapporter fra private eller offentlige organisationer.

SPOT - gode bøger om SDG

Bæredygtig business - for bundlinjen og en bedre verden
Hvordan skaber vi bæredygtig udvikling for alle?
How to Avoid a Climate Disaster
Det bæredygtige velfærdssamfund: verdensmålene som kompas
Cirkulær økonomi i et virksomhedsperspektiv: grøn omstilling for virksomheder 1
Klimakoblingen - klimaudfordringen i et virksomhedsperspektiv: grøn omstilling for virksomheder 2
Verdensmålene som virksomhedens vigtigste plan : Grøn omstilling for virksomheder 3
Business, Power and Sustainability in a World of Global Value Chains
Forretning for fremtiden: succes med Verdensmålene
Leading Sustainably
Globale mål: visionen om bæredygtig udvikling
Handbook of Sustainable Innovation
Strategisk bæredygtighed: den nye ledelsesopgave
Sustainability
Handbook of Engaged Sustainability

Rapporter, standarder mv.

  • GRI bæredygtighedsstandarder
    Global Reporting Initiative er en uafhængig, international organisation, som arbejder for at styrke ansvarlighed og transparens ift. virksomheders og organisationers "impact". De har udviklet et sæt standarder for bæredygtighedsregnskab, som kan hentes gratis her.
  • IPCCs rapporter om klimaet
    FN's klimapanel IPCC udgiver ca. hvert 5. år en opsummering af den videnskabelige litteratur om klima og klimaændringer. IPCC foretager en samlet, videnskabelig vurdering af klimaforandringerne og deres konsekvenser, som bygger på repræsentativ og troværdig forskning fra verdens førende klimaeksperter.
  • Klimarådets statusrapporter og analyser
    Klimarådet er et uafhængigt ekspertorgan, der rådgiver den danske regering. Rådet skal årligt vurdere, om regeringens klimaindsats anskueliggør, at de danske klimamål nås.
  • SDG Compass
    En omfattende guide og værktøjskasse til virksomheder, der ønsker at arbejde med Verdensmål. Guiden findes i en dansk udgave under fanebladet Downloads.
  • SDG Pathfinder
    En vejviser til SDG rapporter og andre ressourcer fra OECD. (OBS! Kan indeholde betalingsressourcer. Brug dette link til iLibrary for gratis adgang via SDUB)

Opslagsværker - encyklopædier

Bæredygtighed er et meget tværfagligt emne. Derfor kan det være en god ide at søge information i faglige opslagsværker udenfor dit eget felt. Her er nogle anerkendte encyklopædier med fokus på bæredygtighed:

  • eLS (encyclopedia of Life Sciences)
    Dækker alle biovidenskabelige fagområder og indeholder peer-reviewed artikler skrevet af anerkendte eksperter indenfor hvert fagområde.
  • Encyclopedia of Biodiversity
    Dækker bla. land- og havmiljø, økosystemer, landbrug og naturressourcer. 
  • Encyclopedia of Social Media and Politics
  • Fokuserer på, hvordan sociale medier i stigende grad forandrer politik og politisk kommunikation i USA og ved begivenheder og bevægelser over hele verden.
  • International Encyclopedia of Communication
    Dækker teorier, medier og kommunikationsfænomener, forskningsmetoder, problemer, begreber og geografiske områder.
  • The International Studies Encyclopedia 
    Et omfattende opslagsværk inden for internationale studier med peer-reviewed artikler fra et internationalt team af verdens bedste forskere og undervisere.
  • The Palgrave Handbook of International Communication and Sustainable Development
    Effektiv kommunikation er afgørende for at gennemføre FNs Verdensmålsagenda. Indeholder teoretiske og praktiske aspekter, individuelle case studies og integrerede analyser fra internationale forskere i Europa, Afrika, Asien, Mellemøsten, Asien og Nordamerika.

Nye bøger på SDU

Klik her for at se vores nye bøger om verdensmålene  

 

Nye bøger i Bibliotek.dk

Loading ...

Send et bogforslag

Vi anskaffer løbende nye bøger. Hvis du kender en bog, som du synes vi skal købe til SDU, er du velkommen til at sende os et bogforslag. På forslagsblanketten kan du også reservere bogen.

Forslaget vil herefter blive vurderet af fagreferenten for det pågældende fag.

Syddansk Universitetsbibliotek
Odense | Esbjerg | Kolding | Slagelse | Sønderborg
+45 6550 2100 | sdub@bib.sdu.dk