Gå tilbage til hovedindhold.

Syddansk Universitetsbibliotek - LibGuides

God Akademisk Praksis

Introduktion til guiden

Denne guide handler om god akademisk praksis. Uanset om du er i gang med en opgave i forbindelse med et kursus, dit bachelorprojekt eller speciale, vil du finde nyttig viden i guiden.

Der er både krav og forventninger til udarbejdelse af akademiske opgaver, som du skal kende til, både for at gøre det bedst muligt for dig selv, og også for at sikre, at du ikke overtræder universitetets regler. Det kunne f.eks. være at plagiere, hvis du bruger en andens tekst uden at referere til en kilde.

Guiden består af følgende emner: Snyd, referencehåndtering, plagiat, ophavsret, kunstig intelligens (AI) og datamanagement. Du kan både bruge guiden til at blive klogere på et enkelt emne, og du kan sætte dig ind i hele indholdet, før du skriver din opgave.

OBS!
Inden for området AI sker der i øjeblikket en enorm udvikling. Det betyder nye muligheder i form af værktøjer, som kan benyttes til bl.a. opgaveskrivning og litteratursøgning. Reglerne for benyttelse kan hurtigt ændre sig. Derfor er det vigtigt, at du holder dig opdateret, så du ikke risikerer at blive anklaget for snyd.

Syddansk Universitetsbibliotek
Odense | Esbjerg | Kolding | Slagelse | Sønderborg
+45 6550 2100 | sdub@bib.sdu.dk