Syddansk Universitetsbibliotek - LibGuides
Du kan tilføje referencer til dit EndNote-bibliotek på to måder: ved download eller manuel indtastning.
Download af referencer vil for de fleste være den primære metode til at lægge referencer ind i et EndNote-bibliotek.
Fordel ved download:
Ulempe ved download:
Download så vidt muligt altid fra den database ressourcen 'bor' i - og tjek referencens data, når den er downloadet. Måske kan du få brug for at redigere referencerne.
Adgang til de forskningsdatabaser, som SDU Bibliotek abonnerer på, sker gennem A-Z-listen: https://libguides.sdu.dk/az.php
Du downloader referencer fra forskningsdatabaser og online bibliotekskataloger. I praksis betyder det, at en fil med referencedata downloades til din computer, hvorefter den åbnes og gemmes i EndNote.
Lige når du har downloadet filen, vil du se den downloadede fil på din skærm. Her kan du dobbeltklikke på den, og så vil den åbne i dit EndNotebibliotek.
EndNote anbefaler browseren Firefox, så brug den. Firefox vil være den browser, der giver færrest problemer - uanset om du er Windows- eller MAC-bruger. Chrome og Edge kan også bruges. Safari anbefales ikke*.
Første gang du prøver, vil du se en boks, hvor du skal tage stilling, så vælg at åbne med EndNote og sæt 'hak' i "Do this automatically for files...".
Når referencen ligger i EndNote-biblioteket, er den gemt, og du kan slette filen i mappen Overførsler el. Downloads.
Filen du downloader indeholder kun referencen. Så her skal du vedhæfte artiklen som PDF efterfølgende.
Herunder kan du se, hvordan du kan downloade referencer fra de mest gængse forskningsdatabaser.
MAC-brugere oplever ind imellem problemer med at automatisere downloads af referencer. Det sker især ved brug af Safari og for nogle også Chrome. Så brug Firefox. Ellers er et tip at 'trække' den fil, der er downloadet og 'slippe' den på EndNote-ikonet i docken.
OBS! Referencer downloadet fra OVIDs databaser er desværre ofte fejlbehæftede.
Bibliotek.dk er en søgebrønd, der dækker over samtlige danske biblioteker.
Google Scholar er Googles samling af akademiske tekster. Den er enorm og trækker på al den data, som Google kan finde. Ligesom Summon og Bibliotek.dk kan referencer fra Google Scholar være ufuldstændige eller behæftet med fejl.
Vil du bruge Google Scholar, er det en god idé at ændre standard-indstillingerne først.
Summon er en søgebrønd, der indeholder referencer og adgang til litteratur fra mange forskellige databaser.
Du KAN hente referencer fra Summon, MEN for at undgå fejl, bør du så vidt muligt hente dine referencer fra referencernes originale databaser.
Brug kun Summons løsning, når alle andre muligheder er opbrugt*).
*) VÆR OBS på referencer hentet fra Summon!
Der kan være fejl i indholdet, og de indeholder oftest en fejlbehæftet URL i referencen startende med enten https://syddansk.summon.serialssolutions/ eller https://go.exlibris.link/. Ret eller slet URL'en efterfølgende i EndNote-biblioteket.
Syddansk Universitetsbibliotek Odense | Esbjerg | Kolding | Slagelse | Sønderborg +45 6550 2100 | sdub@bib.sdu.dk