Syddansk Universitetsbibliotek - LibGuides
I et narrativt review er det en subjektivt udvalgt mængde litteratur, med det formål at præsentere og få overblik over den nuværende viden indenfor et givent område. Litteratursøgningen kan indeholde både fagfællebedømt (peer-reviewet) og ikke fagfælle bedømt litteratur.
Der er sjældent en indgående beskrivelse af søgemetoder, og der er ikke nødvendigvis foretaget en systematisk søgning som forarbejde. Vi vil dog altdi anbefale en systematisk afsøgning af feltet, og reviewets kvalitet vil også højnes væsentligt, hvis du som forarbejde laver en systematisk søgning som vist ovenfor. Vi hjælper gerne med de indledende øvelser.
Der er ingen formel kvalitetsvurdering, men der bør være en relevansvurdering og kildekritik. Syntese og analyse er narrativ, og grafisk fremstilling kan forekomme.
Analysen kan være kronologisk eller tematisk organiseret.
Forskningsoversigter/State of the Art-reviews på Humaniora vil ofte være udformet som et narrativt review i varierende type, og da formen er meget fri, kan det være en godt valg til tværvidenskabelige projekter.
Nedenstående omtaler narrative reviews - dog primært indenfor sundhedsvidenskab:
Sukhera J. Narrative Reviews: Flexible, Rigorous, and Practical. J Grad Med Educ. 2022 Aug; 14(4): 414–417. doi: 10.4300/JGME-D-22-00480.1
Sutton A., Clowes M., Preston L., Booth A. Meeting the review family: exploring review types and associated information retrieval requirements. Health Info Libr J. 2019, 36(3):202-222.
Syddansk Universitetsbibliotek Odense | Esbjerg | Kolding | Slagelse | Sønderborg +45 6550 2100 | sdub@bib.sdu.dk