Gå tilbage til hovedindhold.

Syddansk Universitetsbibliotek - LibGuides

APA 6th-Guiden - Referencehåndtering

Velkommen

OBS - Ny APA 7th!

I efteråret 2019 udgav the American Psychological Associations en ny og opdateret 7. udgave af Publication Manual of the American Psychological Association. Vi har på SDU Bibliotek udgivet en tilsvarende guide til APA 7, som du kan se her: APA 7th-guiden.

Det er ikke mere eller mindre korrekt at bruge APA 6th fremfor APA 7th. Visse studier kan have en holdning til, hvad man kræver eller foretrækker, men for langt de fleste vil svaret være, at så længe man er konsekvent og konsistent, er det ene lige så godt som det andet.

Når det er sagt, vil de fleste nok opleve, at APA 7th er lidt enklere, nemmere at huske og bedre passer til moderne medier og publikationer. I APA 7th-guiden kan du læse om nogle af de mest signifikante forskelle under overskriften APA 7th generelt.


Velkommen til APA 6th-guiden

Denne guide er udarbejdet til dig, der gerne vil vide mere om, hvordan du refererer korrekt ifølge American Psychological Associations referencesystem (APA-systemet). I menupunkterne til venstre kan du blandt andet finde information om:

  • Hvorfor det er vigtigt, at du har fokus på korrekt referencehåndtering i din opgave.
  • Hvordan du ​håndterer referencer både i selve teksten og referencelisten.
  • Hvordan du refererer korrekt til de specifikke materialetyper, du støder på, imens du skriver din opgave.
  • Hvilke referenceværktøjer du kan anvende i håndteringen af dine kilder.

Hvad indeholder guiden?

APA har udgivet en officiel manual med regler for APA-systemet. Den hedder Publication Manual of the American Psychological Association 6th og kan lånes på Syddansk Universitetsbibliotek. Der står også altid et eksemplar fremme til gennemsyn på bibliotekets Studietipshylde. Manualen indeholder ikke blot regler for referencehåndtering, men også regler og standarder for en lang række andre elementer, der er relevante for akademikere inden for det psykologiske felt fx:

  • Layout i forhold til overskrifter, afsnit og indryk.
  • Opbygning af tabeller og figurer.
  • Etiske standarder for akademisk skrivning.
  • Strategier til at forbedre sin skrivestil.

Fokus her er imidlertid kun på APAs standarder i relation til referencehåndtering, som præsenteret i manualens kap. 6 og 7. Hvis du af dit studie har fået oplyst, at du skal bruge flere APA-regler end disse, bør du sætte dig ind i resten af Publication Manual of the American Psychological Association 6th.

Herudover baserer guiden sig på APAs officielle hjemmeside APAStyle.org*, deres blog APA Style Blog og e-bogen APA Guide to Electronic References, der desværre kun kan købes via APAs officielle hjemmeside.

Vær opmærksom på at din uddannelse eller enkelte af dine undervisere kan have særlige krav til referencehåndtering i forbindelse med brugen af APA, som du skal forholde dig til.

Tak

Tak

I efteråret 2018 havde vi to studerende fra BA-uddannelsen "Bibliotekskundskab og videnskommunikation" (SDU Kolding) i et projektorienteret forløb. De studerendes projekt var at udvikle guidens design, arkitektur og indhold.
Tusind tak for jeres indsats Emilie Zofie Kaae Riis og Ninna Nørgaard Sørensen.

Syddansk Universitetsbibliotek
Odense | Esbjerg | Kolding | Slagelse | Sønderborg
+45 6550 2100 | sdub@bib.sdu.dk