Gå tilbage til hovedindhold.

Syddansk Universitetsbibliotek - LibGuides

APA 7th-guiden

En guide til dig, der skal bruge referencesystemet APA 7th på dansk.

Referencetyper


Der findes mange forskellige referencetyper, som du kan henvise til. I menuen til venstre kan du ved den enkelte referencetype finde eksempler på, hvordan du skal referere.

Eksemplerne bliver vist både som de skal noteres in-text, og som de skal noteres i referencelisten. Desuden er der medtaget et skema med information om, hvad man særligt skal være opmærksom på lige ved denne referencetype.

Hvilke referencetyper må jeg anvende i min opgave?

Mange studerende er af den opfattelse, at der er nogle referencetyper, man ikke må anvende ifølge APAs standard. Dette er imidlertid en myte: alt, hvad der kan genfindes, skal du referere til med brug af referencer. Det, der ikke kan genfindes, kan du lægge i bilag og referere dertil.

Vær opmærksom på, at selvom alt materiale kan refereres til,er det ikke ensbetydende med, at du bør gøre det. Du bør i princippet kun anvende pålidelige, primære og opdaterede kilder. Desuden kan din underviser el. vejleder have holdninger til, hvilke referencetyper vedkommende vil acceptere. Derfor bør du altid forhøre dig hos underviser el. vejleder, hvis du er i tvivl.

Syddansk Universitetsbibliotek
Odense | Esbjerg | Kolding | Slagelse | Sønderborg
+45 6550 2100 | sdub@bib.sdu.dk